// SYaKiLLa SyEd AlWi


Welcome everyone! Enjoy reading yaa! (Y)


► My Biography
► My Diary






» February 2011
» March 2011
» July 2011
» August 2011
» September 2011
» December 2011
» March 2012
» July 2012
» March 2013
» May 2013
» January 2016
» March 2016
» April 2016


Older Post | Newer Post
My Simple Wedding
Thursday, January 21, 2016 | 3:00 PM | 0 Sweet Princess
assalamualaikum Pictures, Images and Photos
Hai semua, rasanya terlalu lama tak update blog kesayangan ni. This year already 2016. Means killa pun dah 24 years old. Oh my God, pejam celik pejam celik sekejap je dah 24 tahun. Status pun dah berubah. Sekarang dah jadi isteri orang. Dah almost 6 month kawen. 19/07/2015 merupakan tarikh pernikahan kami. Alhamdulillah, Allah permudahkan segala urusan perkahwinan kami. Walaupun perkahwinan ni atas pilihan keluarga (acah2 drama tv gittew) tapi betul orang kata restu orang tua ni Insyaallah kita akan bahagia. And yes, I'm happy. Dapat suami yang helpful much, buat kerja rumah, memasak, basuh baju semua.

Tak semua perkahwinan pilihan keluarga tu pahit, dan tak semuanya indah. Terpulang pada kita nak mencoraknya macam mana.

Diberi masa 2 bulan je for wedding preparation mmg laa bajet yang ada tight sangat (bukan kawen dgn anak datuk mcm dalam drama ye. hehe) Banyak nya killa urus sendiri aje. Dari segi wedding card, pelamin, banner, doorgift, hantaran, baju pengantin. Semua DIY. Mungkin dimata orang tak cantik, tak lawa and tak megah. Tapi killa tak kerja lagi masa tu. Mana yg ada, kita buat aja. Mmg rasa terkilan tak dapat buat apa mcm yang kita impikan tapi parent kata buat yang wajib je.

So layankan jelaa gambar kat bawah ek. Hihi

Baju pun tempah dengan kawan. Beading jahit sendiri. Shawl and veil buat sendiri. Jimat bajet.

Pelamin DIY sendiri dibantu makcik makcik aje

First oudoor.

Hantaran pun DIY

Makeup yang letup letup ni dari MUA Manjer Touch

Second outdoor.
 
 
Alhamdulillah, walaupun simple dan bajet-bajet aje, tapi meriah. Yang penting dah nikah. Yeke idok? Yang penting bahagia.


PAST | PRESENT