// SYaKiLLa SyEd AlWi


Welcome everyone! Enjoy reading yaa! (Y)


► My Biography
► My Diary






» February 2011
» March 2011
» July 2011
» August 2011
» September 2011
» December 2011
» March 2012
» July 2012
» March 2013
» May 2013
» January 2016
» March 2016
» April 2016


Older Post | Newer Post
HOLIDAY in Krabi & Hatyai, THAILAND :) pART 2
Monday, March 18, 2013 | 9:54 AM | 1 Sweet Princess
assalamualaikum Pictures, Images and Photos
Okay, continue with the part2. Hari ke3 kami gerak ke hatyai. Dari Krabi Town ke bus station naik motor (rm5.00). Then amik bus ke hatyai naik bus (rm24.90) Sama macam tadi, 5 jam perjalanan !

Sampai je hatyai, Kami menginap di cathay guest house. Semalam (rm24.00). As usual, selesai je check in dan kemas barang, kami bersisap sedia nak serbu floating market hatyai ! haha
G floating market sama jugak naik motor. (RM20 for return trip)

Mereka semua ingat kami pasangan bercinta. Haha ! But he is my bestfriend ! Dari sem 1 sampai sem6 :)
Korang kalau g sini memang rambang mata. Itu nak, ini nak. Ya Allah, semua sedap dan murah2 tau.
Yang paling orang akan cari adalah air dalam bekas tanah ney. Mane nak jumpa kat tempat lain kan. Cantik (rm2.50)


Selesai serbu floating market, kami jalan pulak ke Lee Garden complex yang kena bom hari tu. Makin ketat pengawasan. Nak masuk kena cek beg bagai. Jalan-jalan. Kami cari SWENSEN laa. Datang hatyai, kami mesti cari aiskrim ney ! sedap dan murah (rm7.50)


Pada sebelah malamnya, kami menghabiskan masa berjalan di pekan hatyai. Bersepah-sepah orang malaysia. Hatyai kan syurga shopping. Penat membeli macam2 ! haha

Pada keeseokkan harinya, kami ke ICE DOME hatyai. Naik tuktuk (rm30 for return trip). Mmg patut pergi. Murah je. Tiket masuk (rm30).
Luas dan cantik. Menempatkan semua replika landmark negara Asean. KLCC pun ade tau. haha


Seronok ! sangat seronok ! Korang nak g? sila-sila. Nak mintak tip dari killa pun takde hal. My pleasure.
Selesai di ICE DOME kami balik ke hatyai semula. Shopping dan gerak pulang ke Malaysia naik train dari hatyai ke pdang besar (rm5.70) dan dari padang besar ke alor setar (rm7.00). 

Selesai sudah percutian kami. Next destination, Indonesia and singapore next month ! see yaa :) Bye








PAST | PRESENT