// SYaKiLLa SyEd AlWi


Welcome everyone! Enjoy reading yaa! (Y)


► My Biography
► My Diary






» February 2011
» March 2011
» July 2011
» August 2011
» September 2011
» December 2011
» March 2012
» July 2012
» March 2013
» May 2013
» January 2016
» March 2016
» April 2016


Older Post | Newer Post
Krabi Trip
Wednesday, March 2, 2016 | 1:14 PM | 3 Sweet Princess
assalamualaikum Pictures, Images and Photos
 
Hai awak awak semua? Sihat tak. Hopefully semua sihat laa ye. Hari ni sis nak kongsi cerita pasal Krabi, Thailand. Ada yang pernah pergi? Or teringin nak pergi?? Mesti ada kannn. Tempatnyaa serius lawaa. Sis bercadang nak ke Koh Lipe pulak. Dengar kata ibarat Maldives Thailand. Yeke idok?
 
 
In fact dh lama sebenarnya pergi. October 2014 sis rasa. Tapi tak sempat nak update. Hehehe.
Nak travel ni pastinya laa tunggu flight offer. Kebetulan masa tu RM60 je from KL to Krabi. Tunggu lagi? Grab jelaaa. Ajak kawan2, 3 orang agree nak follow.
 
KL to Krabi around 1hour. Tak laa kematu ontot. Hahaha. Sampai airport sana dh agak petang. So bergegas cari minibus pergi hotel. Sebab sis ni tak suka sangat duk ao nang, so kami stay dekat town aje. Walk in sudahh. The best part about this hotel is WIFI bapak punya lajuuu. Itu je yang penting bila travel. Sebab selok nak upload gambar. Mini bus (100baht), Hotel ( 2 night - 500baht). Hotel bajet aje yang penting bersih, kemas and boleh tidur!
 
Lepas check in, relax2 and mandi. Jalan around town. Alaaa, dekat yang ade ketam besar tu? Pergi night market, pusing sana pusing sini. Oh lupa, korang mesti kena survey island hoping tau. Wajib!
Jangan jumpa terus grab, tapi survey2 dulu aroung town. Mana affordable and murah, baru ambik. Ai dapat (120baht), include makan. Ini pergi Phi Phi island tau yang ada Maya Bay tu.

My travel partner kali ni. Seronok tau ramai2.
 
Tunggu orang pick up untuk island hoping.
 
This is Maya Bay !!
 
Cantik kan??
 
Ketam besar. Landmark Krabi Town.
 
Happy us
 
Dah puas hati dengan pakej, korg boleh balik sleep dengan tenang and prepare for tomorrow morning. Akan ada bas pickup bawak pergi Ao Nang. Naik speedboad and ready to discover beautiful island in Thailand. Lawa beb serius ai tak tipu. Siapa jenis pening2 lalat bila naik boat, prepare minyak angin. Boat sangat laju and kuat menghentak. Sampai je ai terus uweekkk. Huhu. So bersnokerling laa korang puas2 k. Ambik gambar jangan lupa! Snokerling habis around 4pm. Dah lapar balik. Sampai hotel, mandi2 and keluar cari makan. Stay satu malam lagi and esoknya pergi hatyai naik bas. Trip hatyai dah cerita previously. So tak mau repeat lagi laa okeyy.
 



PAST | PRESENT